סביר להניח ששמעת בעבר את הביטוי “מים קשים”. ישראל, נחשבת לאחת מהמדינות עם המים הקשים בעולם ומפגינים תכולה גבוהה של מינרלים. תרכובת זו של מינרלים המומסים במים, כמו סידן ומגנזיום, מותירה אחריה מרבץ הנראה כשכבה לבנה וקשיחה על גבי משטחים ומכשירים חשמליים. מרבץ זה מכונה בעגה היום-יומית גם “אבנית”. אמנם האבנית אינה מזיקה לבריאות, אך עשויה להזיק לתפקודם של מכשירים חשמליים ובמראה של משטחים בביתנו.
זוהי הסיבה שבעלי בתים רבים בוחרים לעשות שימוש בסיליפוס על מנת להפחית את האבנית. כדורים אלו מסייעים במקרים מסוימים בצמצום האבנית ומונעים את נזקיה. עם זאת, כדאי לדעת שאמצעי מיושן זה מביא עמו לא מעט חסרונות בולטים, בעיקר בעידן שלנו בו זמין מגוון של פתרונות מתקדמים להפחתת הצטברות האבנית. אלו כמה נקודות קריטיות שכדאי שניקח בחשבון.
נזקים סביבתיים בשימוש בסיליפוס
כיום יותר מתמיד אנו מודעים לחשיבות של שמירה על משאבי הטבע שלנו. שינויי האקלים עקב התחממות כדור הארץ כבר כאן ועל כולנו לקחת חלק במשימה לצמצם את צריכת מוצרים שתהליכי הייצור וההפקה שלהם מזיקים למערכות האקולוגיות. סיליפוס נחשב כיום לחומר שהשפעתו על הסביבה מזיקה. המוצר מופק ממינרל טבעי בשם סיליקט הנכרה מבטן האדמה. תהליך כריית הסיליקט מוביל לשלל נזקים סביבתיים כמו שחיקת קרקע וצמצום שטחי יערות הפוגעים בבתי גידול טבעיים למיני צמחים ובעלי חיים. כמו כן, תהליך ייצור הסיליפוס ושינוע החומר אל מרכזי ההפצה תורם לשיעורי פליטת הפחמן הגבוהים המאיצים את תהליך התחממות הגלובלית.
הנזקים הבריאותיים עשויים להיות משמעותיים
סיליפוס מכל טווח רחב של כימיקלים כמו פוספטים וסודיום קרבונט. על פניו, תרכובות כימיות אלו נחשבות בטוחות במינונים נמוכים. עם זאת, ההשלכות הבריאותיות ארוכות הטווח טרם בוססו די הצורך במחקרים. מספר מחקרים עכשוויים מצאו כי חשיפה ארוכת טווח וברמות גבוהות לתרכובות אלו עשויה להגביר באופן ניכר את הסיכון ללקות בשלל מצבים בריאותיים. בין השאר, נמצא כי חשיפה לחומרים אלו עשויה לגרום למחלות בכליות, בלב ובכלי הדם ואפילו מעלה את הסבירות ללקות במספר סוגים של סרטן. כמו כן, כדאי לדעת כי בעת השימוש בסיליפוס במים חמים וככל שהמוצר יתאדה, הכימיקלים בכדורים עלולים לגרות את העיניים, העור ומערכת הנשימה, ולגרום לתסמינים כמו שיעול, קוצר נשימה וגירויים בעור.
יעילות השימוש מוגבלת
לצד סיכונים סביבתיים ובריאותיים, חיסרון בולט נוסף בשימוש בסיליפוס הוא העובדה כי היעילות של פעולתו מוגבלת למדי. על אף שבמקרים מסוימים הכדורים עשויים להפחית הצטברות של אבנית במידה מוגבלת, לא מדובר בפתרון אוניברסלי. לא מומלץ לעשות בו שימוש ארוך טווח, הן עקב המענה המוגבל והן עקב הסיכון הבריאותי. בנוסף, כדאי לקחת בחשבון שסיליפוס לא יהיה יעיל לכל מערכת מים ובמתקנים מסוימים, לא תהיה לו כל השפעה. על אף שהמכשיר מסייע בהפחתת הצטברות אבנית, לא ניתן יהיה להסיר בעזרתו את האבנית הקיימת.
השפעה על תפקוד הצנרת ואיכות המים
התרכובת הכימית בסיליפוס עשויה להסב נזק למערכות צנרת מסוימות. נמצא כי הכדורים גרמו לשחיקת צינורות נחושת, למשל. הנזקים עשויים להיות רחבי היקף. בנוסף, לעתים סיליפוס עשוי לפגוע בטעם וריח המים, או לגרום למראה עכור שלהם.
ישנן חלופות טובות יותר
החדשות הטובות הן שכיום אין שום צורך לקחת סיכונים. הטכנולוגיה המודרנית מעמידה לרשותך פתרונות יעילים וחכמים להפחתת הצטברות אבנית במים ללא שימוש בכימיקלים. Aqualab היא מערכת חכמה המשתמשת בטכנולוגיה פורצת דרך מבוססת שדות אלקטרומגנטיים כדי לשנות את מבנה המינרלים במים, ולמנוע מהם להתגבש לאבנית. השימוש במערכת בטוח לחלוטין לסביבה ואינו מהווה כל סיכון בריאותי. המערכת מתאימה לשימוש בכל סוגי מערכות המים לצרכי מגורים, תעשייה ומתקנים מסחריים כאחד.
והחלק הטוב ביותר? תהליך ההתקנה פשוט וקל והתחזוקה מינימלית. זוהי הזדמנות נהדרת לעבור לפתרון חסכוני, נוח לשימוש ובטוח מתמיד לסביבה ולאדם כדי לשמור על סביבת מחיה נקייה מאבנית. רוצה ללמוד עוד על מגוון היתרונות של מערכת Aqualab וכיצד היא פועלת? הצוות שלנו זמין עבורך תמיד וישמח לענות על כל שאלה שיש לך. כל שעליך לעשות הוא רק להשאיר פרטים באתר ונשמח לחזור אליך בהקדם עם כל המידע.